ISO 22000 je međunarodni standard o hrani. Sistema upravljanja bezbednošću hrane objavila je Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) u septembru 2005. Godine.
ISO 22000 FSMS je dizajniran da omogući organizacijama radi kontrolu rizika bezbednosti hrane duž lanca ishrane, kako bi se osiguralo da je hrana bezbedna u trenutku konzumacije. Standard pruža međunarodnu harmonizaciju u oblasti standarda bezbednosti hrane, nudi alat za sprovođenje HACCP (Analiza opasnosti i kritične kontrolne tačke) u celom lancu snabdevanja hranom.
Ko može da implementira ISO 22000?
Ovaj standard se može primeniti na sve organizacije, bez obzira na veličinu, koji su uključeni u bilo kom aspektu lanca ishrane. Ovo uključuje organizacije koje su, direktno ili indirektno uključeni u jedan ili više koraka lanca ishrane, kao što su primarni proizvođači, prerađivači hrane, maloprodaja, skladišta i prevoznici, ugostiteljski sektor.
Koje su prednosti uvodjnja ISO 22000?
Smanjenje incidenata bezbednosti hrane i troškova, usklađenost sa zakonskim i Kodeksom HACCP principa, manji rizik od odgovornosti, manje grešaka i žalbi kupaca,stalno poboljšanje proizvodnje…
Pružamo kompletnu uslugu koja će vam pomoći da se sertifikujete, temeljno preispitivanje organizacije, postojećih programa i sistema u lancu ishrane (GAP analiza), identifikacija hazarda (Analiza opasnosti),obezbeđenje važećih zakona i propisa, definisanje politike bezbednosti hrane i ciljeva, razvoj preduslov i HACCP programa, identifikovanje zahteva dokumentacije, sertifikacija novih programa kao što su interne provere, obuka svih zaposlenih..
Ako imate bilo kakvo pitanje vezano za rad "ISO-LINK Consulting"
možete nas nazvati na telefone:
+ 381 63 18 38 188
+381 21 301 45 49
ISO standardi - uvođenje i sertifikacija ISO standarda
(ISO 9001, HACCP, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 22000, ISO 27001). ISO-LINK Novi Sad.